Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»; Μήπως ο Χριστόφορος Κολόμβος, μήπως δύο γυναίκες ή μήπως όλοι εμείς, θύματα και θύτες αυτού του διαχρονικού πλέον ερωτήματος; Ίσως τελικά δύο γυναίκες να την ανακάλυψαν αναζητώντας τη δική τους ελευθερία και ευτυχία. «Πώς ν’αλλάξεις όλα αυτά που έχουν χαραχτεί ανελέητα μέσα σου και πολύ συχνά ερήμην σου;»
Οι απαντήσεις δίνονται από τη θεατρική ομάδα «Στο Ίδιο Δωμάτιο» που παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» σε σκηνοθεσία της Όλγας Τζωρτζ.
Πρόκειται για την ιστορία δύο γυναικών που μοιράζονται το ίδιο μυστικό, φέρνοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για 3 τέρμινα.
Λίγα λόγια από τη συγγραφέα
Μια φορά κι έναν καιρό οι άνθρωποι αναζήτησαν την ελευθερία και την ευτυχία τους στην Αμερική. Στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης δοκιμάζονταν τα όνειρα χιλιάδων μεταναστών. Αν τους άφηναν να περάσουν, τα όνειρά τους γίνονταν πραγματικότητα. Αν τους γύριζαν πίσω, όλα κατέρρεαν.
Μια φορά και σήμερα, δύο γυναίκες σκύβουν μέσα τους, αναζητώντας τη δική τους ελευθερία κι ευτυχία. Θέλουν να τ’αλλάξουν όλα, να ξεφύγουν από τις πρώτες εγγραφές που τις σφράγισαν και να υπογράψουν τη ζωή τους με το δικό τους χέρι. Ο αγώνας φαίνεται δύσκολος κι εξάλλου δεν είναι σίγουρο πως λένε την αλήθεια.
ΠΑΙΖΟΥΝ
Ιωάννα Γκέρου
Βάσια Βασιλείου
ΘΕΑΤΡΟ “ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ”
Θεατρική σεζόν 2012
Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο
Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφορίες: 6936866963, 211-8009838
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Από Παρασκευή 20/ 01/ 2012 μέχρι Σάββατο 03/ 03/ 2012
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.15 μ.μ.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 15 ευρώ
Φοιτητικό 10 ευρώ